Prof. Dr. Mehmet Azimli' nin genel koordinatörlüğünde hazırlanan İslam Medeniyetinde Bilim Öncüleri serisi yayınlandı

Fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Azimli hocamızın genel koordinatörlüğünde hazırlanan İslam Medeniyetinde Bilim Öncüleri geçtiğimiz günlerde yayımlanarak raflardaki yerini almıştır. Astronomi, Coğrafya, Fizik- Kimya- Biyoloji, Matematik, Musiki, Sanat- Mimari, Tarih ve Tıp olmak üzere dokuz ciltten oluşan eserde dünya medeniyet tarihinde iz bırakmış Müslüman âlimlerin hayatları, çalışmaları ve keşifleri anlatılmıştır. Pozitif bilimlerle uğraşan İslam bilginlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen bu projeye ülkemizin dört bir yanından çok sayıda akademisyen ve araştırmacı yazılarıyla katkıda bulunmuştur. Ayrıca fakültemiz hocalarından Doç. Dr. Zehra Gençel Efe Fizik- Kimya ve Tıp; Dr. Muharrem Samet Bilgin Coğrafya; Öğrt. Gör. Sema Dinç de Mûsikî ciltlerinde editörlük görevini üstlenmişlerdir. Yine fakültemizde görev yapan pek çok hocamız da yazdıkları yazılarla çalışmada yer almışlardır. Eser, ülkemiz kamuoyunda ilgiyle karşılanmış ve çeşitli mecralarda tavsiye edilmiştir. Önemli bir boşluğu dolduran bu hacimli ve değerli çalışmada koordinatör, editör ve yazar olarak yer alan tüm hocalarımızı tebrik eder, eserin bilim dünyamıza ve tüm okurlara faydalı olmasını dileriz.