Fakültemiz Mezuniyet Töreni Yapıldı

Hitit Üniversitesi'nde mezuniyet kutlamalarının ikinci gününde İlahiyat Fakültesi öğrencileri mezuniyetleri coşku ile kutladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde mezuniyet coşkusunu keplerini havaya atarak kutlayan öğrenciler, sevinçlerini aileleri ile paylaştılar. En mutlu gününde öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.

Aileleri ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, mezun olmanın gururunu doyasıya yaşadılar.

Törene İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Azimli, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, öğretim görevlileri, akademisyenler, öğrenciler ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Şaban Erci'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından okul birincisi Fatma Nur Çoban mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Azimli, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Türkiye'de ses getiren fakültelerden biri olduğunu söyledi. Son iki yılda hocaların akademik çalışmaları ile birlikte İlahiyat Fakülteleri arasında ilk sıralarda yer aldığını ifade etti.

'GENİŞ YÜREKLİ OLUN VE FİKİRLERE AÇIK OLUN'

Öğrencilere mezun olduktan sonra neler yapması gerektiği ile ilgili öğütlerde bulunan Azimli, okul hayatından sonra da bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak; "Mezun olduktan sonra kendinizi mutlaka yenileyin. Kitap okuyun. Geniş yürekli olun, her türlü fikirlere açık olun. İlimden vazgeçmeyin. Sosyal faaliyetlerde bulunun, edebiyat, sanat ve kültürle ilgilenin." dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de kendisinin de İlahiyat mezunu olduğunu belirterek, İlahiyat mezunu olmanın gururunu yaşadığını söyledi.  Büyük, öğrencilere yeni hayatlarında da başarılar diledi. İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ise konuşmasında İlahiyat Fakülteleri'nde ve İmam Hatip liselerinde olmazsa olmazlarından birinin sahih dini bilgiler olduğunu söyledi.

Din diyerek, hizmet diyerek 15 Temmuz'u yaşatanların yüzünü bir kez daha gördüklerini belirten Akın, "Bu sebeple İlahiyat Fakültelerimizin, İmam Hatip liselerimizin din eğitimi ve öğretimi kurumlarımızın olmazsa olmaz şartlarından biri sahih dini bilgilere sahip olmaktır." dedi

Konuşmaların ardından okul birincisi Fatma Nur Çoban, okul ikincisi Enise Onur ve okul üçüncüsü Mediha Taş'a mezuniyet belgelerini ve hediyelerini İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Azimli, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın verdi.

Ödül töreninin ardından öğrenciler mezuniyet belgelerini aldılar. Mezuniyet coşkusu kep atma töreni ile sona erdi.