Fakültemizde "Bitmeyen Aşk: Bülbül ve Gül" Programı

Fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyelerinden Ömer Can Satır'ın Sanat Yönetmenliğinde "Bitmeyen Aşk: Bülbül ve Gül" programı icra edildi.

Fakülte öğrencilerimizden Şaban Erci'nin Kur'an tilaveti ile başlayan program, Temel İslam Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran'ın konuşması ile devam etti. Aynı zamanda Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Mehmet Evkuran, insanın varlık arayışından, insan-ı kâmil olma yolunda sarfettiği gayretten, İslâm'da güzel ses ve Yaratan ile yaratılan arasındaki muhabbetten bahsederek, İslâm'da güzel sanatların yeri ve önemini anlattı.

Daha sonra programın son bölümü olan "Bitmeyen Aşk: Bülbül ve Gül" programına geçildi.  Ali Şîrugânî'nin bestelediği ve Niyâzi Mısrî'nin güftesini yazdığı "Ey garip bülbül diyârın kandedir" adlı eser ile başlayan program, "Bülbülüm altın kafeste" Acemkürdî Rumeli türküsü ile devam etti. Programın devamında "Ne feryâd edersin divâne gönül" adlı Hüseynî eser icrâ edildi.  "Seyrimde bir şehre vardım"adlı Uşşâk makâmında  bir Nefes ile devam eden program, Çorum Huzur Camii müezzini Hasan Çakmak'ın okuduğu "Bülbül Kasîdesi" ile devam etti. Son olarak Rast makâmında  "Gül yüzünü rüyâmızda görelim Yâ Resûlallah" ilâhisi ve peşinden okunan Mâhûr Salât ile program sona erdi.

Fakülte Dekanımınz Prof. Dr. Mehmet Azimli, Fakültemizde bu tür programların bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.