FAKÜLTEMİZDEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Fakültemiz İslam Tarihi ve Sanatları  Bölümü, Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ömercan Satır, Sosoyal Sorumluluk ve Farkındalık projeleri çerçevesinde 20.12.2016 Salı günü İskilip Cezaevinde "Bezm-i Elest'te Başlayan Aşk: Ney ve İnsan" konulu bir faaliyet gerçekleştirdi.

İskilip Cezaevi Müdürü ve iskilip Müftüsünün de hazır bulunduğu program, mahkumlar tarafından ilgi ile izlendi.

Fakülte Kütüphane görevlimiz Neyzen Mustafa Erzen, Üçüncü sınıf öğrencimiz Tanburî Hasan Latifoğlu ve Fakülte Dekan yardımcımız Yar. Doç. Dr. Nadir Karakuş'un da eşlik ettiği programda, Ney enstrümanı tanımlanarak, insan ile birlikte başlayan hayat yolculuğu, insanın varlık ve kimlik arayışı ensrümanlar eşliğinde mahkumlarla paylaşıldı. Gerçek mahkumluğun gönlünde sevgi barındırmamak ve Allah'ı anmamak olduğu vurgulandı. İnsanın varlık arayışının konu edinildiği İlahi, Nefes, Türkü ve Şarkılardan oluşan bir repertuarla  program sonlandırıldı.

Biz de Yrd. Doç. DR. Ömercan Satır  Hocamızı tebrik ederek, başarılarının devamını diliyoruz.