ÇORUM HALKI GÖZÜYLE GÖÇMENLER PANELİ DÜZENLENDİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİNDE

ÇORUM HALKI GÖZÜYLE GÖÇMENLER PANELİ DÜZENLENDİ

18 Aralık, uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı bir gündür. Göçmenlerin yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturma amacıyla, Fakültemizin konferans salonunda 14 Aralık 2016 Çarşamba günü “Çorum Halkı Gözüyle Göçmenler” paneli gerçekleştirildi.

Panelin moderatörlüğünü Fakültemiz öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup ÇOŞTU yaptı. ÇOŞTU, 18 Aralık’ın uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarının tanıdığı bir gün olduğunu, bu vesileyle Çorum’da yaşayan göçmenlerin yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturma amacıyla, İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve Çorum Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğüyle ortaklaşa bu paneli düzenlediklerini ifade etti.

Panelde, Çorum Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü Yusuf ÇAPAR, Müdürlüğün Çorumda göçmenlere yönelik yürüttüğü faaliyetlere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca, Fakültemiz öğrencilerinden Münteha ÇAĞATAY, Hayrunnisa DOKUYUCU, Ayşe BOZKURT, Firdevs KARATAY, Sena ÖĞÜTVERİCİ, Firdevs GÜLBAZ, Mediha TAŞ, Sena GÜLER, Çorum’da göçmenlerin ağırlıklı olarak yaşadıkları mahallelerde gerçekleştirdikleri saha araştırma bulgularını içeren izlenimlerini paylaştılar. Panel, Fakülte öğrencilerinden Mediha TAŞ’ın göçmenler üzerini kaleme aldığı kısa bir şiir dinletisi ile son buldu.