Yabancı Uyruklu Bir Öğretim Elemanımız Daha Göreve Başladı

Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanı olarak Mısır’dan gelen Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Abdelhamid Shoeir 09.02.2014 tarihi itibarıyla Fakültemiz Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı’nda göreve başladı.  Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir öncelikli olarak Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti. Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Abdelhamid Shoeir daha sonra Fakültemiz  Dekan Vekili Prof. Dr. Şaban Haklı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Özden Kanter, Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Ergüven ve Fakülte Sekreteri Zeki Berksun da hazır bulundular.

Yeni öğretim elemanımızın Fakültemizde göreve başlamasıyla Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı’nın daha da güçlendiğini ifade eden Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Şaban Haklı, yabancı uyruklu öğretim elemanımız Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir’e yeni görevinde başarılar diledi. Fakültemiz bünyesinde görev almaktan onur duyduğu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir kendisine gösterilen yakın ilgiye teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir, Fakültemiz hazırlık, lisans ve lisansüstü derslere doğrudan katkı sağlayacağı gibi HİTİTSEM bünyesinde açılacak kurslarda Arapça eğitimi de verecektir. Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir, dersler dışında kalan zamanlarını Fakültemizde Arapça yazılan makaleleri dil bilgisi ve yazım hataları yönünden kontrol etme görevlerini de üstlenecektir.

Yrd. Doç. Dr. Mohamed Rızk Shoeir’in Fakültemizde göreve başlamasıyla Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalın da görev yapan yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı 4’e çıkmıştır.